Milli Jimnastikçi İbrahim Çolak Sponsorluk Anlaşması Yaptı

09.05.22

Milli jimnastik sporcusu İbrahim Çolak, Dünya Kupası'nda altın madalya kazanmasından sonra Bioxcin firması ile anlaşma imzaladı. Yapılan anlaşma ile Bioxcin, Dünya Şampiyonu Çolak’ın ulusal ve uluslararası çalışmalarına tam destek verecek.

Almanya'nın Cottbus şehrinde düzenlenen Dünya Kupası Cimnastik şampiyonasının halka aleti finalinde İbrahim Çolak başarılı bir performans ortaya koyarak altın madalya kazandı. Milli sporcu İbrahim Çolak, 2020'de Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak şampiyona tarihindeki ilk altın madalyayı Türkiye’ye kazandırdı.

 “19. yılımda Dünya, 20. yılımda ise Avrupa şampiyonluğuna ulaştım”

Cimnastik sporuna 5 yaşında Şavkar Cimnastik Spor Kulübü’nde başladığını ifade eden Milli Cimnastik Sporcusu İbrahim Çolak, “En büyük 3 hedefim vardı. Bunlar Avrupa ve Dünya şampiyonluğu ile olimpiyatlarda madalya kazanmaktı. 22 yıldır bu sporu yapıyorum ve 19. yılımda dünya ve 20. yılımda ise Avrupa şampiyonluğuna ulaştım. Emeğimin karşılığını görebilmek beni gerçekten mutlu etti. 2019 yılında kazandığım Dünya Şampiyonluğuma kadar hiçbir sponsorluğum olmamıştı. Bu tarz desteklerin sporculara çok faydalı olduğunu gördüm. Bir sporcunun antrenmanı dışında hiçbir şey ile kafası meşgul olmaması gerekiyor ki yaptığı spor branşında başarılı olsun. Bioxcin ile yapılan iş birliği de beni moral ve motivasyon olarak güçlendiriyor ve işime daha iyi odaklanabiliyorum” dedi.

“Kazandığı madalyalar ile bütün dünyada isminden bahsettirdi”

Bireysel olarak çocukluğundan beri cimnastik sporu ile ilgilendiğini ifade eden B’IOTA Laboratuvarları Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Dündar, “Cimnastik sporunun gençler için gelecek vadeden bir spor olması nedeniyle bu spor branşında birisiyle anlaşma yapmak istedik. Bu alanda İbrahim Çolak kardeşimizi tercih ettik. Çünkü kendisi bu alanda kazandığı madalyalar ile bütün dünyada isminden bahsettirdi. Amacımız kendisi ile uzun vadeli bir çalışma yaparak hem markamıza hem de cimnastik sporuna katkı yapmak. Son 10 yıldır bu spora inanılmaz bir destek var ben kendi çocuklarımı da bu spora yönlendirdim” diye konuştu.